Vad får en sjuksköterska i lön av ett bemanningsföretag?

Att arbeta som sjuksköterska är ett värdefullt jobb där man får möjlighet att dagligen göra skillnad i en människas liv genom att bidra med kunskap, omvårdnad och en trygg hand i situationer där patienten är som mest sårbar. Lön sjuksköterska och debatt är några ord som ofta nämns tillsammans eftersom de som väljer detta yrke traditionellt sett inte har en gynnsam löneutveckling.

En ingångslön för en sjuksköterska inom landstinget ligger idag på cirka 25 000 kronor. Söker man istället på bemanningsföretag sjuksköterska lön kan man se att skillnaden i lön är gigantisk då en nyutexaminerad sjuksköterska inom ett bemanningsföretag kan få cirka 33 000 kronor per månad.

Det är dessutom konstaterat att löneutvecklingen för en sjuksköterska som arbetar inom bemanning är mycket större än om man arbetar som landstingsanställd. En lön hyrsjuksköterska kan stiga med så mycket som 15000 SEK när man arbetat i cirka tio år medan löneutvecklingen för sjuksköterskan inom landstinget ligger minst ett par tusenlappar lägre.

Den som idag arbetar inom den vanliga sjukvården med landstinget och kommunen som arbetsgivare men är nyfiken på och intresserad av att byta arbetsgivare kan med fördel se fram emot en lön på hela 50 000 SEK per månad hos många bemanningsföretag. Detta är en ny och fantastiskt verklighet för de allra flesta sjuksköterskor som länge arbetat för att deras jobb skall värderas högre – såväl i status som i lönekuvertet de får ut varje månad. Att helt enkelt våga byta jobb och arbetsgivare är i de allra flesta fall det bästa sättet att öka sitt eget värde och även värdet på det viktiga jobb man utför.

Sjuksköterska högre lön är slagord som använts i ett flertal artiklar, debatter och demonstrationer runt om i landet och kraven från sjuksköterskor som arbetar hårt är tydliga. Att en bemanningssköterska lön är betydligt större än för de inom kommun och landsting talar sitt tydliga språk alldeles för sig självt.

En fråga som många sjuksköterskor ställer sig när de står inför ett val kring vart de vill arbeta är hur arbetsvillkoren som bemanningssjuksköterska ser ut. I allmänhet är bemanningsföretagens villkor mycket attraktiva eftersom de erbjuder ett antal fördelar för den som vill jobba hos dem.

Fördelaktiga villkor inom bemanningsföretag för sjuksköterskor

  • När du skriver på ett kontrakt för att arbeta hos ett bemanningsföretag som sjuksköterska har du oftast timlön. Vid första anblick kan detta kanske tyckas underligt för den som länge arbetat inom kommunen men faktum är att detta är en del i det smarta upplägg som garanterar sjuksköterskan såväl flexibla arbetstider som en mycket god lön. Lönen betalas vanligtvis ut månadsvis även om vissa avvikelser kan förekomma. Du kan alltså vara säker på en bra lön varje månad så länge ditt kontrakt är giltigt.
  • Semesterersättning ingår oftast i lönen men trots detta är skillnaden sjuksköterska lön per timme mycket stor om man jämför med den totala lönen för en sköterska som jobbar inom kommunen. Du tjänar alltså fortfarande betydligt bättre hos ett bemanningsföretag.
  • Du får i de allra flesta fall övertidsersättning och/eller OB utöver din vanliga lön.
  • Du har stora möjligheter till ett mycket flexibelt schema då du som medarbetare hos ett bemanningsföretag kan välja dina egna tider samt hur mycket du jobbar helt själv. Allt du behöver göra är att definiera detta för din arbetsgivare som sedan erbjuder dig tider som passar dig. Dessutom ser många bemanningssjuksköterskor det som den stor fördel att de får möjlighet att jobba inom flera olika områden inom sjukvården eftersom man kan byta arbetsplats och uppgifter enligt önskemål.
  • Bemanningsföretag har egna fördelaktiga avtal för pension och försäkringar. Du kan alltså känna dig säker på att du investerar i dig själv även för framtiden. I löneförmånerna ingår ofta också sjukvårdsförsäkringar som ger dig tillgång till riktigt bra och framförallt snabb sjukvård när och om du själv skulle behöva den. Villkoren varierar beroende på vilket arbetsgivare du väljer.
  • Ett generöst friskvårdsbidrag är grundläggande hos de flesta bemanningsföretag idag. Att arbeta som sjuksköterska är ett roligt men också slitsamt jobb som kräver att man håller sig själv i form. Bemanningsföretagen anser att glada och nöjda medarbetare gör ett bättre jobb och är därför måna om detta.
  • Du har en fast kontakt på bemanningsföretaget du arbetar hos vilket innebär en extra trygghet om du mot förmodan skulle känna att du behövde stöd eller råd av någon.

Bemanningsföretagen är måna om sina medarbetare och att de skall känna sig värdesatta i det jobb de gör inom sjukvården. En bemanningssköterska lön skall helt enkelt vara något som gör att man som sjuksköterska känner sig stolt över sitt viktiga yrke och det arbete man utför varje dag.

ikon-hjarta@2x