FAQ

vanliga frågor

Konkurrenskraftig lön

 

Vi bryr oss inte om vad de andra bolagen erbjuder, vi bryr oss vad vi kan erbjuda dig som konsult. Du är vår viktigaste resurs och det ska avspeglas i lönekuvertet. Vi tävlar med oss själva för att kunna erbjuda dig en hög lön.

 

Det är inte raketforskning, vi håller nere lokalkostnaderna genom leasingavtal.Vi betalar endast för de dagar vi har behov av kontoret, med en dator och mobiltelefon kan våra konsultchefer vara mobila och behöver inte kontoret varje dag. Vi har inga firmabilar, dyra kostnader för marknadsföring eller fantasilöner till styrelsemedlemmar, vi har aktieägare som inte kräver en stor del av avkastningen tillbaka, deras mål är att återinvestera i verksamheten.

 

Vi vill alltid förhandla de bästa avtalen och är de inte tillräckligt bra har vi helt enkelt valt att rekommendera någon annan som tycker att pris är det absolut viktigaste. Allt för att hålla nere kostnaderna och att du ska kunna få en bra ersättning för det fantastiska arbeta du gör.

 

Sjuklön

 

medlease tar sitt ansvar och betalar ut sjuklön 14 dagar innan försäkringskassan tar vid. Vi är människor och blir sjuka ibland, ja till och med vi konsulter. Det ska inte kännas som en klump i magen när du blir sjuk, du ska veta att medlease stöttar dig och vill att du ska bli frisk och tycka att det ska bli roligt att komma tillbaka till jobbet. Kontakta din konsultchef så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

 

Inga konkurrensklausuler

 

Marknadens enda företag utan konkurrensklausuler? Det finns cirka 250 olika bemanningsföretag avseende hälso- och sjukvård. Vissa företag kallar det för lojalitetsklausulen medan vi kallar det för ett fängelse.

 

Du ska kunna välja åt vem, var, när och hur mycket du vill arbeta. Vi vill inte att du ska arbeta för oss därför att du är bunden till ett avtal, vi vill att du ska välja medlease för att vi är den bästa arbetsgivaren med rätt villkor. Du ska vara fri att gå över till en fast arbetsgivare om du vill, utan straffavgifter eller juridiska problem. Skulle du mot förmodan vilja arbeta för ett annat bemanningsföretag är det inte medlease som begränsar dig. När du bokat dina uppdrag är du bunden är att utföra dem. Utöver det bestämmer du var, när och hur mycket du vill arbeta.

 

Vad krävs för att få arbeta med medlease?

 

Minst två års erfarenhet som legitimerad sjuksköterska. Vi anställer dig som drivs av viljan att utvecklas och som vill göra ett bra jobb med starkt personligt engagemang. Vi gör en intervju och tar två oberoende referenser.

 

Vilka är fördelarna att arbeta som konsult?

 

Hög lön, du väljer ditt schema och uppdrag, karriärmöjligheter och skulle du inte trivas med ditt nya liv begränsar vi dig inte att fortsätta arbeta med det du gjorde innan.

 

Vilka villkor och löneförmåner får jag?

 

Vi har individuell lönesättning och premierar kompetens och flexibilitet. Vi ger dig en konkurrenskraftig lön. Kontakta oss så berättar vi mer.

 

Kollektivavtal

 

Ja, medlease är självklart anslutet till kollektivavtal som alla seriösa arbetsgivare.

 

Leasing

 

Kan upplevas som snårigt och komplicerat med startavgifter, avtalslängd och restvärden. Därför har vi valt att ta bort det tråkiga och krångliga. Leasing innebär för arbetstagaren att du går ut på ett uppdrag och efter det är avslutat är du fri att göra vad du vill. Du kanske vill gå över till den fasta arbetsplatsen eller pröva ett annat bemanningsföretag?

 

Vårt mål är att du ska trivas hos oss och fortsätta av egen fri vilja för att du tycker att vi gör ett bra jobb där du är sedd, hörd och bekräftad. För uppdragsgivaren innebär det att efter uppdraget är avslutat är de fria att tillfråga konsulten om de istället vill arbeta för dem utan viten eller andra straffavgifter. Vi tror på friheten och att du ska välja oss för att du kan lämna när som helst men väljer att stanna för att vi är den bästa arbetsgivaren.

 

Tjänstepension

 

Ja, självklart erbjuder vi tjänstepension från första inarbetade timman. Collectum sköter det. Det finns en tid i livet att tjäna pengar och en annan att koppla av och se tillbaka på ett helt yrkesliv. Vi vill att du ska kunna dra dig tillbaka på ett bekvämt sätt och le när du tänker tillbaka på din tid hos oss.

 

 

 

Drömschema

Du väljer själv vilket uppdrag som passar dig. Vi kan inte garantera att en specifik kund kan tillgodose ditt önskemål men vi kan hjälpa dig att skapa ett drömschema i kombination av olika kunder om så skulle vara fallet.

Hos medlease väljer du hur mycket eller lite du vill arbeta för att du ska få ihop ditt liv på bästa sätt. Vi tror på work, life, balance och är gärna med på din resa i konsultkarriären.

Arbete på annan ort

medlease hjälper dig med boende och resor. Kontakta din konsultchef så löser vi det praktiska runt uppdraget åt dig. Snabbt, smidigt och enkelt.

Tidsrapportera via app

Välkommen till 2000-talet! Istället för att endast kunna logga in på hemsidan och tidsrapportera dina faktiskt arbeta timmar har vi valt att ta in appen TimeZynk.

Här kan du se ditt schema, bokningar, tidsrapportera och rapportera dina faktiskt arbetade timmar. Du behöver en mobiltelefon, läsplatta eller dator med internetuppkoppling. Det ska vara enkelt och smidigt med medlease.

Varierande uppdrag

Av förklarliga skäl väljer medlease sina uppdrag med omsorg. Tycker vi inte att uppdraget är bra för våra konsulter där pris går före kvalitet väljer vi att rekommendera någon annan.

Det innebär att vi ständigt får nya uppdrag och samtidigt att vi tappar uppdragsgivare som oftast kommer tillbaka när de inser att kvalitet kostar och det är väldigt dyrt att anställa amatörer.

Kompetensutveckling och karriär

Vi eftersträvar alltid balans för våra konsulter och att de ska lära sig nya saker oavsett om det gäller varierande uppdrag, föreläsningar eller regelrätta utbildningar. Ta gärna en diskussion med din konsultchef vad du vill så ska vi göra allt för att du ska bli nöjd.

Håll även utkik i kalendern för olika utbildningstillfällen, evenemang och viktiga datum. I och med att vi växer lägger vi löpande ut tjänster inom företaget och har du det som krävs är du givetvis välkommen att söka en ny utmaning.

Erfarna konsultchefer

Vi gör ingen skillnad på konsulter och konsultchefer. Samtliga ska ha legitim utbildning och erfarenhet av hälso- och sjukvården. Konsultchefernas mål är att underlätta konsulternas liv så att de ska kunna fokusera på sina uppdrag. Behöver du hjälp med något är du alltid välkommen att kontakta din konsultchef.