medlease aesthetics

medlease aesthetics

Vi erbjuder estetiska behandlingar som Restylane och botulinumtoxin till kliniker och salonger när ni själva inte kan eller har möjlighet att erbjuda det. medlease har inga egna kliniker, erbjuder inga privata konsultationer på egen plats utan riktar sig helt till er med egna lokaler och vilja att genomföra dessa behandlingar men saknar personal och kompetens.

Hos oss möter du skickliga och erfarna behandlare. Vi vill att ni skall känna er lika trygga och nöjda med våra behandlare som er egna fasta personal om ni har någon sådan.

Botulinumtoxin – Rynkor

Rynkor är en del av ansiktets åldrande och skrattrynkor kan vara charmerande. Men arga och sura rynkor kan ge fel budskap via kroppsspråket och är ofta något man vill korrigera.

Rynkor uppstår när huden förlorar volym och elasticitet och har ofta ett samband med de mimiska muskler som finns i ansiktet men kan också uppstå på grund av tyngdkraftens verkningar.

Muskelavslappande botulinumtoxinbehandling av rynkor

Muskelavslappande behandling med botulinumtoxin kan användas för att behandla rynkor i ansiktet som orsakas av ansiktets mimiska muskler, t.ex. mellan ögonbrynen, i pannan, runt ögon och mun.

Man kan även öppna upp blicken och göra ett litet ögonbrynslyft. Muskelavslappning kan också användas för behandling av näsrynkor, neddragna sura mungipor, rynkor runt munnen, skrynklig haka samt för att lyfta överläppskonturen och ge en sensuell mun.

På halsen används behandlingen för att strama upp käklinjen, den s.k. Nefertitelinjen, för att behandla strama stråk (s.k. platysmal bands) och för rynkor i dekolletaget.

Muskelavslappande behandling är inte särskilt smärtsam eftersom den sker med en mycket tunn nål. Oftast syns inte behandlingen men någon enstaka gång kan man få ett blåmärke som behöver sminkas över.

Effekten kommer inom några dagar och sitter i 3-6 månader för behandling av rynkor, spänningshuvudvärk och tandgnissling. I ansiktet arbetar vi med mycket små doser och försvagar muskeln precis så mycket som behövs för att släta ut rynkan men ändå behålla en mimik i ansiktet.

Frågor och svar om botulinumtoxin och behandling:

Kan vem som helst få behandling av rynkor med botulinumtoxin?
Nej, man skall inte behandla personer som är gravida eller som har neurologiska sjukdomar med nedsatt muskelkraft, t.ex. Myastenia gravis. Det är också klokt att komma på en konsultation så att vi ser att rynkan passar för den här typen av behandling; ibland kan filler vara bättre.

Vilka är de vanligaste biverkningarna vid rynkbehandling?

Eftersom man injicerar med en tunn nål så kan man ibland få ett litet blåmärke som syns en dryg vecka. De första dagarna ser man ibland lite rodnad eller svullnad, och lätt klåda eller ömhet förekommer. Detta gäller både behandling med filler och botulinumtoxin. Vid botulinumtoxin ser man även i någon procent övergående huvudvärk eller värk i kroppen någon av de första dagarna, och, sällsynt, så kan man även få ett hängande ögonlock.

 

Hur länge varar effekten av botulinumtoxin på rynkor?

I genomsnitt varar behandlingen 3-5 månader och de flesta går ungefär var 4:e månad och gör behandling.

Vad händer om jag slutar göra behandlingar, faller allt ihop då?

Nej, inte alls. Man kan säga att ansiktet börjar åldras från den punkten man var innan man började behandlingarna. Med fillers eller botulinumtoxin kan man ta ”en paus” i sitt rynkåldrande.

Fillers – Rynkor

Att behandla rynkor i ansiktet har en föryngrande effekt och ser helt naturligt ut.
Rynkor är ofta något som gör att man ser äldre ut. Rynkor uppstår när huden förlorar volym och elasticitet och har ofta ett samband med tyngdkraftens verkningar.

Arga och sura rynkor kan ge fel budskap via kroppsspråket och är ofta något man vill korrigera. Med en rynkbehandling med Restylane och andra fillers kan vi snabbt och enkelt få huden att se slätare, yngre och fräschare ut.

Vilka rynkor kan behandlas med fillers?

Fina linjer, rynkor och veck i ansiktet kan snabbt och enkelt behandlas med fillers som Restylane. Med en tunn nål kan man injicera gelen under huden för att släta ut en rynka. Det går att behandla rynkor mellan ögonbrynen, i pannan, runt ögonen, mellan näsan och munnen, på näsan, sura mungipor, rynkig hals m.m.

Resultatet av en rynkbehandling syns med en gång och håller lång tid, oftast 6-12 månader och ibland längre. Eftersom gelen också innehåller lokalbedövning så är behandlingen inte särskilt smärtsam.

Vilka rynkor kan behandlas med Restylane Skinboosters?

Restylane Skinboosters är mer tunnflytande än andra hyaluronsyrafillers och passar bra för behandling av fina linjer och de allra första diskreta rynkorna. Precis som andra fillers innehåller de lokalbedövning så behandlingen går snabbt och enkelt.

Frågor och svar om fillers:

Kan vem som helst få rynkbehandling med fillers?
Nej, vi brukar inte behandla personer som är gravida.

Vilka är de vanligaste biverkningarna vid rynkbehandling med fillers?
Eftersom man injicerar med en tunn nål så kan man ibland få ett litet blåmärke som syns en dryg vecka. De första dagarna ser man ibland lite rodnad eller svullnad, och lätt klåda eller ömhet förekommer.

Vad händer om jag slutar göra behandlingar, faller allt ihop då?
Nej, inte alls. Man kan säga att ansiktet börjar åldras från den punkten man var innan man började behandlingarna. Med fillers eller Botulinumtoxin kan man ta ”en paus” i sitt rynkåldrande.

Har du frågor eller vill ha mer information kontaktar du oss på enklaste sätt genom formuläret på sidan.

är du
intresserad av
våra tjänster

11 + 7 =

medlease instagram

medlease nordic AB   |   Ringvägen 100E, 9tr
118 60 STOCKHOLM
Telefon 08-121 47 370
E-post info@medlease.se

Org.nr 5590334685