Medmeet

Är en inkluderande social plattform där människor inom hälso- och sjukvården träffas för att diskutera, reflektera, utbyta, förnya kunskaper och nätverka genom att äta lunch tillsammans.

medmeet är och kommer alltid att vara gratis för medlemmen. Det enda du betalar är din egna lunch, ett litet pris att betala för ett stort kunskapsutbyte och en trevlig tid tillsammans med kollegor från olika professioner.

Reglerna är väldigt enkla, du är dig själv, alla är välkomna och du är endast med när du vill och kan. Ett fantastiskt enkelt sätt att lära känna nya människor. medmeet är för enkelhetens skull indelat geografiskt och givetvis kan du vara med oavsett stad, det är upp till dig.

Varje vecka publicerar vi i kalendern på hemsidan vilken stad, dag, tid och restaurang lunchen avser.

medmeet förenklar hälso- och sjukvården på individnivå. Hur många gånger har du funderat på ett nytt steg i karriären men inte vågat ta steget, inte orkar sätta dig in i ett nytt område eller är nyfiken på hur det fungerar på andra sidan. Istället för att googla frenetiskt kan du på enklaste sätt äta lunch och fråga någon som arbetar med det du är intresserad av. Priset? Allt det kostar är din tid och vad du själv väljer att äta och dricka.

Du kommer aldrig veta exakt vilka som kommer att medverka förutom att det är motiverade människor som gärna delar erfarenheter och kunskaper med dig och är nyfikna på dig. Vet du vad skillnaden är mellan en receptarie och apotekare, fysioterapeut och sjukgymnast kom och ta reda på mer med medmeet.

medmeet innebär frihet utan en fast kostnad. De flesta nätverk kräver obligatoriska avgifter och skapar därmed ett passivt tvång. Att du känner att du måste delta för att du i förväg betalat för att vara med, du slipper tvånget med medmeet.

Det finns många fördelar med att vara med i medmeet förutom att det är gratis. Du kan välja att träffa befintliga och nya kontakter på lunchen, fortsätta diskussioner på andra sociala plattformar, introducera och bjuda in kontakter du är nyfiken på.

medmeet-ambassadör
Vill du vara med att driva projektet? Vi tror att du är en social och ansvarstagande person som med enkelhet gillar att ta hand om andra människor och får dem att känna sig välkomna på och under lunchen. Du är den som vinkar in den som står frågandes och undrar om detta är medmeet, den som ser till att alla får plats och framförallt gillar att komma med konstruktiva förslag vad vi bör göra bättre. Framförallt gillar du att äta lunch med spännande människor där du kan lära dig nya saker varje gång.

Visste du att?
För de flesta hälso- och sjukvårdsyrkena ökar antalet utfärdade legitimationer och det är fler kvinnor än män som legitimeras. För barnmorskor, tandhygienister och receptarier var andelen legitimerade kvinnor över 95 procent år 2016.

Antalet legitimationer fortsätter att öka för de flesta yrkena inom hälso- och sjukvården. Under de senaste fem åren har antalet legitimerade apotekare ökat med 20 procent.

De vanligaste legitimationsyrkena var sjuksköterska och läkare vilka tillsammans utgjorde över hälften av den sysselsatta legitimerade hälso- och sjukvårdspersonalen. Sysselsättningsgraden för läkare är något lägre än för sjuksköterskorna, 66 procent mot 70 procent för sjuksköterskor.

För legitimationsyrkena totalt ligger sysselsättningsgraden på 70 procent 2015. Av de sysselsatta läkarna arbetar nästan 90 procent inom hälso- och sjukvården. Motsvarande andel för sjuksköterskorna är cirka 70 procent.

Även tandläkare och tandhygienister arbetar i stor utsträckning inom hälso- och sjukvården, cirka 90 procent respektive över 85 procent. Apotekare, receptarier och optiker är de legitimationsyrken som vanligen är sysselsatta utanför hälso- och sjukvården. Personal inom dessa legitimationsyrken arbetade normalt inom butikshandeln.

Bland apotekarna var nästan 50 procent sysselsatt inom butikshandeln och för receptarier och optiker var andelen 80 respektive över 75 procent. Arbetsterapeuter och ortopedingenjörer är också legitimationsyrken med en lägre andel sysselsatta inom hälso- och sjukvården, knappt 40 procent respektive drygt 45 procent.

Andel i procent

Sjuksköterska
Läkare
Fysioterapeut
Arbetsterapeut
Biomedicinska analytiker
Psykolog
Tandläkare
Barnmorska
Receptarie
Tandhygienist
Apotekare
Optiker
Logoped
Dietist
Naprapat
Audionom
Kiropraktor
Sjukhusfysiker
Ortopedingenjör

Kvinnor

88
47
77
94
90
70
55
100
95
97
74
67
93
95
45
89
36
40
38

Män

12
53
23
6
10
30
45
0
5
3
26
33
7
5
55
11
64
60
62

Enligt socialstyrelsen finns 289210 legitimerade under 65 år. Vilka kommer du träffa på nästa medmeet?

Har du frågor eller vill ha mer information kontaktar du oss på enklaste sätt genom formuläret på sidan.

medlease instagram

medlease nordic AB   |   Ringvägen 100E, 9tr
118 60 STOCKHOLM
Telefon 08-121 47 370
E-post info@medlease.se

Org.nr 5590334685