Alla som någon gång arbetat med att ta fram en ny affärsplan, skapa nya affärsområden, bygga relationer, ta fram en ny grafisk profil, skapa content, ta bilder och skapa en ny användarvänlig hemsida vet att det är krävande och tar tid. För oss tog det ett år från idé till verklighet och arbetat har bara börjat…

Tidiga mornar och sena nätter sammanfattar ett outtröttligt arbete för att skapa ett nytt medlease. Om vi har lyckats avgör inte vi utan våra kunder och fantastiska konsulter. Däremot känner vi oss stolta över att kunna presentera det ni ser framför er, ett nytt medlease.

Inom vården är ensam aldrig stark. Därför har vi olika sjukhus, avdelningar och specialiteter. Vi har resonerat på samma sätt kring projektet, att skapa ett nytt medlease från scratch med hjälp av andra fantastiska specialister. 

Jimmy Blomqvist en av grafikerna (de som ritat det omåttligt populära candy crush-spelet) fick i uppgift att skapa vår nya grafiska profil d.v.s. logotyp, färger och typsnitt. Om du vill ha den bäste, varför inte gå till källan? Vi beskrev företagets verksamhet och att vi ville ha en ny gameifierad och lekfull profil. Han blev säkerligen gråhårig på kuppen innan vi var nöjda efter alla olika typer och varianter som presenterades. Han lyckades producera starten för ett nytt tänk inom en stelbent bransch med sin fantastiska design. 

Vi var klara med att vi inte ville ha stockbilder på vår hemsida d.v.s. köpta bilder från en bildbank på sjuksköterskor. Så vi producerade våra egna bilder. Vi brainstormade kring vilken typ av bilder i vilka sammanhang som photoshooten skulle innebära. Vi hittade rätt lokal, tog våra egna konsulter och den stilige mannen är företagets VD. För att ge våra “modeller” rättvisa anlitades fotografen Therése Särnbäck. Hon är inte bara en väldigt begåvad fofograf utan så mycket mer. Hon är en komiker som kan få alla, även oss amatörmodeller att känna sig bekväma och skratta. Att hon är snabb och levererar är en bonus. 

Alright, nätterna och mornarna med att skriva content d.v.s. innehåll är klart, vi har grafiska profilen på plats och bilderna är framkallade och redo att användas. Nu ska de bara presenteras på ett bra sätt. Att hitta en webbyrå på nätet är enkelt (de är förhoppningsvis duktiga på att google-optimera sina hemsidor), att hitta rätt är en större utmaning. Att hitta en byrå som förstår ert budskap, kan leverera både funktionalitet utan att tumma på designen kan vara en utmaning. Vi valde teamet på Happymoose EGO design AB och resultatet är upp till dig att bedöma. 

Vi har haft väldigt roligt tillsammans med våra samarbetspartners och rekommenderar dem mer än gärna. Nu går medlease in i en ny fas…